V Ruskej Novej Vsi postavia vojaci pontónový most

05.06.2006 Prešov

Bratislava 5. júna (TASR) - Pontónovým mostom spoja vojaci Ruskú Novú Ves s okolitým svetom. Obec v prešovskom okrese prišla o svoju jedinú prístupovú cestu ...
Bratislava 5. júna (TASR) - Pontónovým mostom spoja vojaci Ruskú Novú Ves s okolitým svetom. Obec v prešovskom okrese prišla o svoju jedinú prístupovú cestu v nedeľu ráno, keď jej časť podmyla voda a úsek sa stal neprejazdným.

V nedeľu večer vyslali ozbrojené sily do krízovej oblasti rekognoskačnú skupinu, ktorá zisťovala rozsah poškodenia cesty a možnosti umiestnenia náhradného premostenia. Stavbu mosta však ohrozovali stĺpy elektrického vedenia, ktoré boli tiež podmyté a hrozilo, že sa zrútia do rozvodneného potoka. Príslušníci hasičského a záchranného zboru stĺpy pevne ukotvili a vytvorili bezpečné podmienky vojakom na stavbu mosta.
Krátko pred desiatou hodinou sa na cestu z Michaloviec do Ruskej Novej Vsi vydala kolóna vozidiel, ktorá na podvalníkoch vezie časti mosta a mostný tank T-55. Manipuláciu s mostnou konštrukciou zabezpečuje Tatra AV-15. Most postavia vojaci z michalovskej ženijnej roty. Premostenie by malo byť funkčné už dnes popoludní, informoval TASR hovorca ozbrojených síl Milan Vanga.

Doplnené:

Pontónový most ako núdzové riešenie dopravného spojenia medzi Prešovom a podhorskou obcou Ruská Nová Ves osadili dnes popoludní príslušníci mechanizovanej brigády z Prešova.
Okolo 15.30 h po novom premostení miestneho potoka prešli dve vozidlá. Podľa starostu obce Milana Kollára zabezpečili oporné prvky pod most, avšak dopravu v normálnom režime pustia až keď vyriešia bezpečnostné opatrenia. To by mali stihnúť do dnešného večera.
Premostenie na prístupovej ceste do Ruskej Novej Vsi sa zrútilo v nedeľu 4. júna ráno. Obec bola odrezaná „ od sveta“ pre dopravné spojenie. Po zrúcanom premostení mohli prejsť na vlastné riziko iba chodci.
 

Vyberte región

mark